Investicija u Marijin dvor predmet istrage u Ljubljani

Radiosarajevo.ba
Investicija u Marijin dvor predmet istrage u Ljubljani

Slovenska policija provela je u četvrtak na području Ljubljane i Kranja dvije kućne pretrage kod zaposlenika Nove ljubljanske banke (NLB), osumnjičenih za zloporabu položaja i ovlasti, a pretražene su i prostorije banke u Ljubljani, objavili su slovenski mediji. 

Policija je objavila da se sumnja da su dva zaposlenika NLB-a izvršila poslovnu prijevaru od više stotina tisuća eura. Policija je poslije podne navela da nakon izvršenih pretraga i oduzimanja dokumentacije nije zadržan u pritvoru. 

Slovenski mediji navode da se sumnja kako su spomenuti zaposlenici NLB-a oštetili za nekoliko stotina tisuća eura hrvatskog državljanina, koji nije imenovan. Neki mediji navode da je riječ o investiciji NLB-a u gradnju velikog poslovnog kompleksa Marijin dvor u Sarajevu. 

Taj je projekt je prije nekoliko godina odobrila stara uprava NLB-a, a od njega je nova uprava odustala zbog potencijalnih gubitaka.

Navodno i u sadašnjoj upravi NLB-a postoji neslaganje kako taj slučaj riješiti. 

Hrvatski državljanin kojega su spomenuti službenici NLB-a oštetili navodno je osoba koja je izdala jamstva za sarajevski projekt, tvrde mediji. 

NLB je u četvrtak poslije podne samo priopćio da su zaposlenici njihove banke u spomenutom slučaju "djelovali u skladu s ovlastima što su ih dobili od ovlaštenih tijela banke".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije