Influenserka nakon smrti srbijanske Youtuberke : I ja razmišljam o samoubistvu

3
Radiosarajevo.ba
Influenserka nakon smrti srbijanske Youtuberke : I ja razmišljam o samoubistvu
Foto: Kolaž/Instagram / Kika Đukić i Tijana Medan

Nakon smrti youtuberke Kristine Kike Đukić, još jedna influenskerka iz Srbije, Tijana Medan, priznala je da dugo vremena razmišlja o samoubistvu.

Kako je navela preko Instagram profila, od tinejdžerskih dana se bori s depresijom zbog čega redovno ide kod psihijatra.

Djevojka koja je postala poznata jer je uspjela da smrša 55 kilograma priznala je svojim pratiocima da prolazi kroz depresivne faze i da je prije samo dvije sedmice razmišljala o samoubistvu.

Emir Suljagić saslušan u predmetu protiv RTRS-a zbog negiranja genocida

Emir Suljagić saslušan u predmetu protiv RTRS-a zbog negiranja genocida

Činjenica da je Kika sebi oduzela život, ohrabrila je Tijanu da podijeli svoju priču i podstakne druge da se bore protiv depresije zajedno sa stručnim licima - psiholozima i psihijatrima.

"Ovo sam odlučila da podelim sa vama jer me je jako pogodila vest da se jedna mlada devojka, koja je bila popularna na društvenim mrežama, danas ubila", napisala je Tijana.

"Kao neko ko je sklon depresiji još od tinejdžerskih dana... Kao neko ko je mnogo put razmišljao o samoubistvu, a kao mlađa i bila par puta na korak od toga... Kao neko ko baš u ovoj 2021. godini prolazi kroz dugu i tešku epizodu depresije... Kao neko ko iz svega želi da pobedi to i kontroliše i zbog toga svake nedelje već godinu dana ide na psihoterapiju, kao i redovne kontrole kod psihijatra. Kao neko ko je pre samo dve nedelje saopštio svom psihoterapeutu da je opet krenuo nalet suicudnih misli... Kaže vam...molim vas, brinite o sebi. Pričajte. Recite nekome šta vas muči. Potražite pomoć. Nema ništa loše u tome. Kada vas boli stomak, idete kod doktora da vidite gde je problem, kada vas boli zub idete kod zubara da rešite problem. Kada vas boli duša, ista je stvar.

Tijana je imala i važnu poruku za ljude bliske osobi koja pati:

"Roditelji, prijatelji, partneri depresivnih osoba Slušajte ih. Ne umanjujte njihovu probleme i patnje. Ne govorite "Ma hajde, nije to ništa, koliko gorih stvari ima u životu", "Trgni se" i slične komenare koji samo još više bole i često takve osobe samo udaljuje od vas, jer ne osećaju podršku i razumevanje, iako ste vi možda to rekli iz najbolje namere. Umesto toga, edukujte se šta je depresija. Budite tu za tu osobu. Daje joj do znanja da ste tu ida može da računa na vas. Recite joj da je volite. Zagrlite je", poručila je influenserka.

Ona je otkrila i da joj prijatelji često govore da ne znaju kako da joj pomognu, a da im ona uvijek pošalje tekst koji objašnjava njeno stanje.

Poruka Tijande Medan - undefined

Foto: Instagram: Poruka Tijande Medan

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije