Influenserica platila večeru više od 800 KM, pa okrivila konobara: 'Šta hoćeš, pojela si pola mora?'

0
Radiosarajevo.ba
Influenserica platila večeru više od 800 KM, pa okrivila konobara: 'Šta hoćeš, pojela si pola mora?'
Foto: Instagram / Teona Mango

Turisti se gotovo svakodnevno žale na visoke cijene u Hrvatskoj, osobito na Jadranu. 

Iako im domaćini komentiraju da prije narudžbe provjere cijene na cjenovniku, čini se kako ih tek nakon objeda neugodno iznenade...

Mlada turistkinja Teona iz New Yorka objavila je na TikToku i Instagramu kako se šokirala računom na otoku Hvaru. Po zanimanju je inače, kako navodi, blogerica koja piše o modi, ljepoti i putovanjima.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

U četvrtak je na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža priložila fotografiju računa od kraja jula. Posjetila je jedan od uglednijih hvarskih restorana. S društvom je jela crni rižoto, sipe, frigane lignje, brodet od ribe, 'kapetanov pijat', a pili su i vino grk te mineralne vode. U cijenu je uračunato i postavljanje stola, couvert. 

Račun je iznosio ukupno 402,42 eura (oko 804 KM). Hranu je pohvalila da je izvrsna. 

[tiktok]https://www.tiktok.com/@teonamango/video/7263091284401753376[/tiktok]

"Ovo se dogodi kada prihvatite preporuku konobara za predjelo i glavno jelo. Pitao nas je i koliko smo gladni, a mi smo rekli da nismo previše. Pitam se koliki bi tek bio račun da smo rekli da smo gladni", komentirala je razočarana Njujorčanka.

Ipak smještaj na Hvaru je pohvalila kao i sam otok te napisala preporuke. "Grad je predivan. A Jadransko more predivno plavo", napisala je. Uz Hvar je posjetila i Korčulu i Dubrovnik. 

Dok su se neki korisnici društvenih mreža složili s njom i da su cijene pretjerane, bilo je i onih koji su je kritizirali.

Večera koju je influenserica platila više od 800 KM
Foto: Screenshot: Večera koju je influenserica platila više od 800 KM

"Sjeli ste usred sezone u hvaljeni restoran na top lokaciji, pojeli pola čudesa iz mora i onda se čudite računu", jedan je od komentara. Drugi su dodali da nisu u životu sjeli u restoran, a da nisu pogledali cjenovnik.

"Ma to ti ne vrijedi ni 50 eura (100 KM)", napisao joj je jedan turist, piše 24sata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije