Srbija / Incident u autobusu: Revizori pretukli mladića u Beogradu

02. 04. 2018. u 19:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 27

Kontrolori N. P. i M. D. navodno su povrijeđeni u tuči sa putnikom u beogradskom autobusu na liniji 581, rečeno je u kompaniji "Bus plus" u petak neposredno nakon incidenta.

Međutim, društvenim mrežama proširili su se snimci iz autobusa koji bacaju novo svjetlo na taj incident, prenosi Blic.

Naime, najprije su se u javnosti pojavile informacije kako su ovi revizori napadnuti, te da su jednom slomljeni prsti, dok je drugom povrijeđeno oko. Ipak, nakon snimaka na društvenim mrežama pojavile su se informacije da su zapravo revizori pretukli maloljetnog mladića koji se autobusom vraćao iz škole.

Na snimku se vidi kako muškarac u plavom prsluku gura i stiska mladića u pokušaju da ga obori i tokom napada, u opštem metežu i vrisci u autobusu, udara ga o staklo. Njega su korisnici društvenih mreža identifikovali kao kontrolora N. P.

Na jednom snimku se jasno čuje vriska uplašenih putnika, i dok jedan od putnika iz zadnjeg dijela autobusa pokušava da priđe i da ih radvoji, drugi muškarac mu ne dozvoljava da se umiješa. Baš njega napadnuti momak u jednom trenutku, u pokušaju da se spasi, povlači za jaknu.

"Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kome se vidi tuča između putnika i kontrolora, utvrđeno je da je kontrolor u postupanju prema putniku prekoračio ovlaštenja, zbog čega će biti udaljen sa radnog mjesta dok se ne ispitaju svi detalji ovog događaja. Bez obzira na to što je putnik bez karte izazvao incident i prvi napao i provocirao kontrolore, bilo koja vrsta prekomerne reakcije je apsolutno nedopustiva, i svaki ovakav postupak će biti sankcionisan", navode u kompaniji "Apeks", čiji su zaposlenici počinili prekršaj.

NEMA KOMENTARA