Imovinski karton porodice Đukanović

Radiosarajevo.ba
Imovinski karton porodice Đukanović

Prema podacima Komisije za sprečavanje sukoba interesa, porodica bivšeg crnogorskog premijera i aktuelnog lidera Demokratske partije socijalista Mile Đukanovića je u 2010. godini raspolagala sa oko 70.000 eura, s tim da u tu cifru nisu ušli prihodi koje porodica bivšeg premijera ostvaruje po osnovu privatnih firmi. 


Prema istim podacima, koje prenosi podgorički "Dan", porodica Đukanović je mjesečno zarađivala oko 5.580 eura, a kućnom budžetu, kao i prethodnih godina, najviše je, kako se navodi, doprinosio najmlađi član, sin Blažo, koji je, na osnovu zakupnina poslovnog prostora, mjesečno zarađivao po 2.340 eura. 

Lider DPS-a je u imovinskoj karti naveo da je njegov sin Blažo sada i vlasnik stana u Podgorici, čija se kvadratura ne navodi. Ističe se da je stan kupljen od ušteđenog prihoda od zakupnine poslovnog prostora, pa je tako Blažo prošlogodišnju ušteđevinu od zakupnine poslovnog prostora od 113.500 eura iz "Prve banke" uložio u nekretninu. 

List navodi da, iako je poznato da u "Prvoj banci", u kojoj Đukanovićev brat Aco posjeduje blizu 47 posto  akcija, a Milo oko 2,9 posto, ovaj podatak nije naveden u njegovom kartonu. 

Đukanović, kako se navodi u izvještaju  za prošlu godinu, tvrdi da je njegova mjesečna zarada prošle godine iznosila 1.256 eura, uz bonus, prema odluci vlade na čijem je čelu do skoro bio, od 900 eura. Plaća njegove supruge Lidije nije mijenjana i iznosila je 1.084 eura, a ona je i vlasnik automobila "audi" iz 2006. godine. 

Bivši premijer je u svom imovinskom kartonu naveo da je vlasnik 25 posto akcija preduzeća "Univerzitas", 100 posto u "Kapitalinvestu", i da je njegova polovina firme "Globalmontenegro". 

U izvještaju tvrdi da je prenio pravo upravljanja u svim preduzećima na druga, nepovezana lica, pa njegovim akcijama u "Univerzitasu" upravlja Jadranka Glomazić, u "Kapitalinvestu" Radislav Jovović, a u preduzeću "Globalmontenegro" Marija Stanišić. 

Najmlađi Đukanović, ističe se, ima još i poslovni prostor od 459 kvadrata, za koji navodi da je poklon, i stan na Žabljaku, površine 124 metara kvadratnih.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije