Ima stradalih: Za eksploziju u Srbiji nije kriva plinska boca - objavljeni jezivi detalji

0
Radiosarajevo.ba
Ima stradalih: Za eksploziju u Srbiji nije kriva plinska boca - objavljeni jezivi detalji
Foto: Ringier / Forenzičari sinoć na mjestu eksplozije

U Centru Smedereva u Srbiji, sinoć, 31. augusta, došlo je do eksplozije koja je razorila više spratova jedne zgrade i u kojoj je poginula jedna osoba, a dvije su povrijeđene.

Srbijanski mediji još uvijek nemaju precizne podatke o tome šta se dogodilo, pa Blic javlja kako je u stanu u Smederevu sinoć eksplodiralo nekoliko kilograma eksploziva, a da je poginula osoba najvjerovatnije i ona koja je aktivirala pomenuti eksploziv. Nova, pak, piše da je do eksplozije došlo nakon što je aktivirana bomba na trećem spratu zgrade u Ulici slobode.

Nova dalje nezvanično saznaje da je eksploziv aktivirao vlasnik stana na trećem spratu nakon kraće rasprave sa stanarima koji su taj stan iznajmljivali. Navodno, razlog za svađu je bila neplaćena kirija. Vlasnik stana je pokušao da uđe stan, ali mu stanari nisu dozvolili. Nakon toga je pokušao da ubaci bombu u stan. On je navodno i poginuo.

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

No, Blic javlja da se na osnovu pojedinih nađenih dijelova tijela može pretpostaviti da je poginula osoba ženskog pola, ali to još nije ni izvjesno, niti potvrđeno.

Nakon stravične tragedije u Smederevu, oglasio se dr. Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo, koji je izjavio da su povrijeđeni brat i sestra odmah po nesreći zbrinuti kod njih, a da je potom muškarac transportovan u Urgentni centar Beograd.

"Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po tijelu od šrapnela, svuda po tijelu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najvjerovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid", navodi dr. Smiljanić.

Horor u Srbiji: U snažnoj eksploziji poginula jedna osoba

Horor u Srbiji: U snažnoj eksploziji poginula jedna osoba

Mladić je, kako kaže dr Smiljanić, sve vrijeme bio svjestan i komunikativan.

Djevojka od 22 godine ima višestruke posjekotine po tijelu, no, srećom, nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti.

Iako se prvobitni mislilo da je plinska boca uzrok eksplozije, na uviđaju su otkriveni zastrašujući detalji. Na istrazi je da otkrije identitet nastradale osobe, kao i da li je u pitanju ciljani napad i sa kojim motivima. Podsjetimo, na posljednjem spratu stambene zgrade u Ulici slobode u centru Smedereva sinoć oko 20.35 sati došlo je do snažne eksplozije koja se, prema svjedočenjima Smederevaca, čula i 10 kilometara dalje.

Forenzičari su sinoć do kasno u noć kroz srču i šut tragali za tragovima, markirali dokaze, nalazili dijelove tijela jedne žrtve probijajući se kroz gust mrak.

Kako je javio reporter Blica s mjesta eksplozije, ispred iznajmljenog stana na Karađorđevom trgu, kod Duda, kese sa dijelovima tijela ležale su na pločniku pored zgrade u kojoj se dogodio užas. Jedna osoba je tragično izgubila život, ali do kasno u noć nije bilo potvrde o kome je reč, niti o uzroku eksplozije. Istražitelje sada čeka jeziv zadatak da na osnovu dijelova tijela rasutih na ulici otkriju ko je poginula osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije