I Vujanović i Lekić tvrde da su pobijedili

Radiosarajevo.ba
I Vujanović i Lekić tvrde da su pobijedili


Nedugo nakon što je kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, njegov protukandidat i lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić izjavio je kako je on u prednosti nad Vujanovićem sa 50,5 posto glasova od obrađenih 92 posto glasačkih listića.

Državna izborna komisija Crne Gore sinoć nije saopćila prve neslužbene preliminarne podatke o tome koliko su glasova osvojila pomenuta dvojica kandidata na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

"Građani su meni ukazali povjerenje da budem predsjednik Crne Gore", izjavio je konferenciji za novinare Miodrag Lekić i dodao da se zalaže za legitmnost izbora, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Prema rezultatima koje je saopćio Lekić, Vujanović je osvojio 49,95 posto glasova birača. Istovremeno, Vujanović je na večerašnjoj konferenciji za novinare izjavio kako je Lekića pobijedio sa osvojenih 51,3 posto glasova.

"Pozivam predsjednika DPS-a na ozbiljnost i odgovornost u davanju informacija. Postoji sedam hiljada neprovjerenih podataka i sumnjivi ambijent", kazao je Lekić koji je dodao da je "situacija u mjestu Rožaje veoma problematična".

Dok je trajala konferencija za novinare, veliki broj pristalica Demokratskog fronta okupio se ispred sjedišta te stranke u Podgorici. Uzvikivali su: "Pobjeda, pobjeda."

Lekić je izjavio da građani, koji su se okupili ispred štaba DF-a i cijelu ulicu blokirali slaveći pobjedu, "imaju razloga da se raduju, jer su dobili predsjednika za koga su glasali".

DIK bi prve neslužbene rezultate jučerašnjih drugih predsjedničkih izbora od proglašenja nezavisnosti Crne Gore trebao objaviti danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije