I turski predsjednik dolazi u Karađorđevo

Radiosarajevo.ba
I turski predsjednik dolazi u Karađorđevo

Predsjedništvo BiH je na 8. redovnoj sjednici prihvatilo poziv predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića za učestvovanje na trilateralnom sastanku šefova država Bosne i Hercegovine, Republike Turske i Republike Srbije, koji će biti održan 26. aprila u Karađorđevu. 
 
Protokolom je za 11 sati predviđen susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadićem, a u 12 sati počinje trilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH, predsjedavajućeg Nebojše Radmanovića i članova Željka Komšića i Bakira Izetbegovića, predsjednika Republike Turske Abdullaha Güla i predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića. 
 
U 13.45 sati bit će održana zajednička konferencija za novinare predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića i predsjednika Republike Turske Abdullaha Güla. 
 
Članovi Predsjedništva BiH sastat će se u 17 sati s turskim predsjednikom Abdullahom Gülom, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije