I dalje traje potraga za nestalim 11-godišnjakom

Anadolija
I dalje traje potraga za nestalim 11-godišnjakom
FOTO: AA / Podgorica: Potraga za Ognjenom Rakočevićom
Potraga za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićom iz Podgorice nastavljena je i danas.

Iako je prošlo osam dana od prijave nestanka dječaka, pripadnici vojske, policije, ronioci i građani i dalje ga traže.

Ognjen Rakočević, dječak koji boluje od autizma, nestao je 4. maja usred noći. Pretpostavlja se da je iz kuće izašao bos, bez majice i u donjem dijelu trenerke. Dječak ima plavu kosu, svijetao ten i plave oči i visok je oko 150 centimetara.

Prethodnih dana, ronioci iz Bijele su pretraživali područje rijeke Morače ispod improvizovane brane u Botunu, područje rijeke od mjesta Vukovci do Skadarskog jezera, dok su ronioci Vojske pretraživali dio Morače od sastavaka Zete i Morače, pa do Vezirovog mosta.

Vojska i policija pretresli su gotovo svaki dio okoline Podgorice, a iznad grada je patrolirao helikopter MUP-a, dok se snimak iz drona širio društvenim mrežama. Osim Podgorice, policijski službenici su sa pripadnicima vojske, vojnim helikopterom nadlijetali i obišli teren ka Skadarskom jezeru, Baru, Nikšiću i Cetinju, kao i sjeverno, ka Kolašinu.

Na Trgu republike  u Podgorici danas su se ponovo okupili pripadnici vojske i policije, kojima je u pomoć priteklo nešto više od desetak građana.

„Danas će se pretražiti priobalni dio rijeke Morače, u pravcu Vezirovog mosta. Izvršiće se pretraživanja korita rijeke Morače od strane ronilaca. Tokom noći će biti angažovana plovna jedinica i lovočuvari sa jakim lampama, u priobalnom dijelu Skadarskog jezera. Pozivamo građane da se danas okupe u 17 časova na Trgu, kako bi pretražili novi dio grada“, kazao je jutros rukovodilac stanice policije za potražne djelatnosti Miljan Ćirović.

Inspektori ovih dana razmatraju i mogućnost otmice dječaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije