Humanost: Hrani golubove i mačke mrvicama iz pučke kuhinje (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Humanost: Hrani golubove i mačke mrvicama iz pučke kuhinje (FOTO)
/ FOTO: AA

Ljubitelj golubova i drugih gradskih životinja lutalica Ivica Plećko, penzionirani elektrotehničar iz Gajnica, svaki dan kruhom iz pučke kuhinje hrani golubove na Trgu bana Jelačića koji su ga brzo zavoljeli toliko da mu doslovno jedu iz ruke, javio je dopisnik Anadolu Agency.

Čovjek na glavnom gradskom trgu s kruhom u rukama okružen jatom golubova koji neumorno kljucaju mrvice s poda i slijeću mu na ramena i ruke svakodnevni je zagrebački prizor.

"Počeli su se polako približavati. Sad me poznaju i nema zime", kaže Ivica koji u obližnjoj pučkoj kuhinji, restoranu koji ljudima slabijeg imovinskog stanja, ali i beskućnicima daje besplatan dnevni obrok, svaki dan dobije nekoliko starih kruhova za svoje gradske golubove na Trgu.

"Ja hranim i mačke. Meni mačak u Gajnicama dođe svaku večer u 11 sati i čeka me. Ja mu dam hranu i onda on meni dođe u krilo i odmori se", priča Ivica koji ima posebnu naklonost prema gradskim životinjama lutalicama.

Golubovi su slični mačkama, vole se Ivici penjati u krilo i na ramena, maziti se, čak se svađati oko toga tko će dobiti najviše njegove pažnje i mrvica kruha. Prizor Ivice s golubovima na Trgu vole i strani turisti koji ga fotografiraju i traže od Ivice da i oni malo hrane golubove, a posebno to vole mala djeca kojima je u gradu ovo jedna od rijetkih prilika za druženje sa životinjama na blizinu.

Postoji nekoliko vrsta gradskih golubova, različitih po boji perja, veličini i izgledu, priča Ivica, ali svi su pitomi i kad jednom stekneš njihovo povjerenje, golubovi za mrvice suhog kruha postaju jako dobri prijatelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije