Hrvatskoj novinarki 10 godina zatvora za ubistvo

Radiosarajevo.ba
Hrvatskoj novinarki 10 godina zatvora za ubistvo

Vesna Božanić Serdar, poznata splitska novinarka
, osuđena je nepravomoćno na deset godina zatvora zbog ubistva dečka Ante Čikeša Čikija

U svom stanu na (splitskim) Firulama 13. januara u večernjim satima zabila mu je nož u srce. Bila je pijana, izmjereno joj je ne manje od 2,35 promila, a bila je i pod utjecajem diazepama i metabolita.

Božanić Serdar dugi je niz godina radila za brojne redakcije, i to kao fotograf i novinar. Kolege su je zapamtile kao vrlo požrtvovnu i vrijednu djelatnicu.

Skrasila se s Čikijem, koji ju je ljeto prije ubojstva zaprosio na plaži punoj svijeta u Komiži. Djelovalo je kao da par nema nekih većih problema tako da su znanci i prijatelji ostali u šoku kada su čuli što se dogodilo u Vesninom stanu na Firulama.

Što se točno zbilo, zna samo ona, jer osim nje i Čikija nije bilo svjedoka. Kako je sutkinja Katija Blaće zatvorila suđenje za javnost zbog zaštite privatnog života okrivljene, danas se mogla čuti samo objava presude, ali ne i obrazloženje tako da nije poznato kako je sudsko vijeće donijelo odluku o sankciji, javio je Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije