Hrvatski župnik oduševljen nasiljem Beograđana na Paradi ponosa

Radiosarajevo.ba
Hrvatski župnik oduševljen nasiljem Beograđana na Paradi ponosa
Jurčević (lijevo) sa svojim miljenikom - Tomphsonom

„Bravo za normalne Beograđane! Tako bi trebali postupiti i normalni Zagrepčani kada ovi bolesnici okupiraju javne puteve i javne površine“, tako desničarsko nasilje i bijes na ulicama Beograda u toku Parade ponosa komentira Franjo Jurčević, kastavski župnik iz Hrvatske.

Ovaj kontroverzni svećenik, poznat po svom blogu na kojem svakodnevno komentira događaje u Hrvatskoj, ali, evo sada, i u „regionu“.

„Mnogi su beograđani pokazali što misle o tim psihopatima, jedino mi je žao što je toliko policajaca nastradali: po mome policija se je trebala povući i dozvoliti normalnima da sa tim bolesnicima malo prodiskutiraju“, piše jedan duhovni radnik.

Dodaje da štetu za sve što su nacionalistički huligani okupljeni oko neofašističkih organizacija „Obraz“ i „Nacionalni stroj“ trebaju platiti „oni koji takovim psihopatima daju dozvole da to rade na javnim mjestima“.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije