Hrvatski socijalisti zadovoljni presudom za Oluju

Radiosarajevo.ba
Hrvatski socijalisti zadovoljni presudom za Oluju
Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) smatra osuđujuće presude Međunarodnog kaznenog tribunala za bivšu Jugoslaviju potvrdom stava koji dosljedno zastupajz godinama: vojno-redarstvena akcija „Oluja“ nije bila “oslobodilačka akcija koja je imala i svoju tamnu stranu”, već je sama po sebi bila zločin, budući da je planirana, organizirana i provedena kao akcija etničkog čišćenja.

Kreatori te politike, od kojih nažalost danas neki nisu više među živima (pa su time izbjegli sud pravde), unesrećili su veliki broj građana i hrvatske i srpske i drugih narodnosti. S tim posljedicama moramo živjeti u traumatiziranom društvu koje tek čekaju golemi napori u normalizaciji odnosa među ljudima na prostoru zahvaćenom ratom 90-tih i političkim promjenama koje su usljedile. 
 
"Ostajemo, kao politička partija, privrženi tom plemenitom cilju makar u tome bili još dugo usamljeni na političkoj sceni koja ne cijeni ni čovjeka ni istinu", stoji u saopštenju Socijalističke radničke partije Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije