Hrvatski premijer izviždan u Kninu

Radiosarajevo.ba
Hrvatski premijer izviždan u Kninu

I dok se ovacijama i burnim pljeskom pozdravljalo ime prvog hrvatskog Franje Tuđmana, prisutnost generala Mladena Markača i Ivana Čermaka, izlazak na pozornicu premijera Zorana Milanovića na središnjoj proslavi obilježavanja 18. obljetnice vojnoredarstvene operacije „Oluje“ u Kninu popraćen je uzvicima negodovanja i zvižducima. No Milanović se nije dao smesti, javio je Index.hr.

"Nitko nikada od zemalja koje su danas Europa nije prošao ono što je prošla Republika Hrvatska i po tome smo drukčiji, po tome smo bolji, po tome smo stavljeni na veću kušnju i kao ljudi i kao građani i kao kršćani, kao susjedi, kao prijatelji, kao oni koji hodaju po ovoj zemlji i čija će djeca hodati po ovoj zemlji i zato me ovakve situacije dodatno inspiriraju da stvari nazivamo pravim imenom i da ono što je istina nazovemo tako, a ono što nije istina da priznamo da nije istina, da onome tko nas kritizira kažemo da nije u pravu, da priznamo svoje greške, ali da isto tako kažemo da je naš put bio pravi put", rekao je Milanović praćen zvižducima i negodovanjem.

Podsjetio je hrvatski premijer na odlazak Srba, ali i njihov povratak.

Bivša predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor izjavila je kako nije dobro što se danas u Kninu zviždalo aktualnom predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću jer, kako je rekla, "Dan pobjede pripada svima nama", javlja Fena.

"Postoji puno načina za izražavanje nezadovoljstva državnom politikom, a najbolje mjesto za to su biračke kutije, odnosno birački listići, a nikako na Dan pobjede koji pripada svima nama", rekla je Kosor danas u Kninu.

Poručila je i da zna kako se Milanović danas osjećao. "Bez obzira slažemo li se ili ne u vezi politike, mislim da Knin nije mjesto za izražavanje neprijateljstva iz gomile", rekla je Kosor. Istaknula je kako je ona uvijek za to da se kaže "jasno i glasno, imenom i prezimenom ako se s nekim ili nekom politikom ne slažemo". "Ali, iz gomile ne odobravam", dodala je.

Po njenim riječima, zbog zviždanja je "bilo neugodno i generalima koji su danas prvi put nakon tolikih godina u Kninu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije