Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa djecom iz Srebrenice

Radiosarajevo.ba
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa djecom iz Srebrenice

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susreo se u srijedu s djecom iz Srebrenice koja sedmu godinu zaredom ljetuju u Driveniku u organizaciji Katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, priopćio je Ured Predsjednika.

Trideset i šestoro djece iz Srebrenice boravi u Driveniku tjedan dana, a uz kupanje, igru i druženje organizirani su im posjeti Riječkoj nadbiskupiji, Islamskom centru u Rijeci i susret s pravoslavnim parohom, stoji u priopćenju.

Bit će gosti nogometnog kluba "Rijeka" na utakmici na stadionu Kantrida, a već su bili u kinu na poziv Cinestara.

Srebrenička djeca su, kao i proteklih pet godina, posjetila Josipovića, koji je zahvalio Katoličkim skautima Riječke nadbiskupije što svake godine omogućuju ljetovanje djeci Srebrenice, među kojima ima i žrtava obiteljskog nasilja.

Hrvatski predsjednik istaknuo je da, uz kupanje i igru, ovakva druženja potiču i međusobno upoznavanje, a time i poštivanje različitih nacionalnosti i vjera, navodi se u priopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije