Hrvatski mediji objavili ko je bio u avionu: Pilot odmah javio probleme kontroli

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatski mediji objavili ko je bio u avionu: Pilot odmah javio probleme kontroli
Foto: HGSS / Potraga je u toku

Portaga za nestalim avionom tipa Cessna iz Splita kojem se od jutros gubi svaki trag i dalje je u toku.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja su na terenu gdje ulažu nadljudske napore kako bi došli do nekog traga.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom avionu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.

Skupština KS: Usvojen zakon o sufinansiranju ustanova kulture i obrazovanja čiji je osnivač BiH

Skupština KS: Usvojen zakon o sufinansiranju ustanova kulture i obrazovanja čiji je osnivač BiH

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio Operativno-komunikacijski centar MUP-a te HGSS. 

Nestali avion bio je registracijskih oznaka D-EGLF u vlasništvu je Air Sports Cluba Bayer Leverkusen e.V. koji ima sjedište u Zračnoj luci Kurtekotten u Leverkusenu.

Na svojim web-stranicama u tom klubu navode da imaju 60-godišnju historiju letenja. Navode između ostalim i da je uz pilote jedrilica, odjel za motorno letenje najveći odjel zračnih sportova kluba. Gotovo 100 aktivnih članova provede više od 1000 sati godišnje u šest aviona u vlasništvu kluba.

Večernji list neslužbeno piše da je u nestaloj Cessni bilo troje Nijemaca i jedan Hrvat. Valja naglasiti da se radi o malom avionu koji je bio nekoliko dana u Splitu od 26. maja do danas i radi se o povratnom letu tog aviona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije