Hrvatska: Ubici zaštitara 40 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Ubici zaštitara 40 godina zatvora

Zagrebački Županijski sud danas je na kazne od četiri do 40 godina godina zatvora nepravomoćno osudio pripadnike kriminalne skupine koja je izvela krvavu pljačku poslovnice Fine 2005. u kojoj su ubijena dvojica zaštitara te u nizu razbojničkih akcija od 2004. do 2008. opljačkala više od šest miliona kuna.

Optužbi su oslobođeni Dražen Bekavac te Krsto Bilobrk kojeg se teretilo da je opljačkan novac "prao" kupujući nekretnine

Dubravko Žugelj, koji je osuđen kao egzekutor dvojice zaštitara Sokol Marića, osuđen je na 40 godina zatvora, dok je organizator svih ostalih razbojništava Ivan Boršić dobio deset godina. Osjetno manja kazna dosuđena mu je jer su na temelju njegova priznanja otkrivena nedjela cijele skupine.

Ante Roso, koji je po Boršićevom priznanju organizator masakra u Fini u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici, u odsutnosti je osuđen na šest godina, Ivica Štrk na jedinstvenu kaznu od deset godina, Ivan Tucman na četiri godine, Dražen Elčić dobio je šest godina, Jurica Tumpak četiri i pol godine, Fehko Imamović osam godina, a Marijo Palić pet godina zatvora.

Za masakr u Fini u septembru 2005. kada su ubijeni zaštitari Drago Renar i Stipe Mušar ranije su bili optuženi Nenad Filipović i još petorica, no sud ih je oslobodio, iako je policija tvrdila da je slučaj riješen. Filipović je u međuvremenu pronađen mrtav u kući svog ratnog zapovjednika u Pakoštanima, javila je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije