Hrvatska: U sudaru bh. minibusa i Toyote povrijeđeno 13 osoba, među njima četvero djece (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: U sudaru bh. minibusa i Toyote povrijeđeno 13 osoba, među njima četvero djece (FOTO)
/ FOTO: RTL

U jutrošnjem sudaru minibusa i Toyote na izlazu iz mjesta Đevrske kod Knina lakše je povrijeđeno 13 osoba, među kojima je četvero djece, izvijestila je šibenska policija, koja protiv 50-godišnjeg vozača Toyote najavljuje optužni prijedlog zbog neprilagođene brzine, piše Fena.

Nesreća se dogodila oko 9,25 sati na državnoj cesti D-59 u smjeru Bribirskih Mostina. Od ukupno 13 povrijeđenih deset je iz minibusa Mercedes bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, među kojima je i dvoje djece, a troje iz Toyote zadarskih oznaka, od kojih također dvoje djece, javila je Hina

Uviđajem je utvrđeno da je 50-godišnji Zadranin zbog neprilagođene brzine stanju na cesti prešao na suprotni prometni trak i udario u minibus koji je vozio 53-godišnji državljanin BiH. 

Šibenska policija protiv Zadranina najavljuje podnošenje optužnog prijedloga kninskom Prekršajnom sudu zbog prometnog prekršaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije