Hrvatska: U posljednjih 7 dana izbodeno troje turista, jedan podlegao

Index.hr
Hrvatska: U posljednjih 7 dana izbodeno troje turista, jedan podlegao

Napadi na turiste, zabilježeni posljednjih dana u Hrvatskoj, otvaraju zabrinjavajuća pitanja o sigurnosti u Lijepoj Našoj, ali i stanju u društvu, piše Index u svojoj analizi.

Strani turisti godinama su laskavo ocjenjivali kako se u Hrvatskoj osjećaju sigurno, što su domaći dužnosnici revno isticali svakom prigodom. No, veliko je pitanje koliko će takav dojam trajati nakon mučnih događaja ovoga ljeta.

Napad nožem na 31-godišnjeg državljanina Francuske na splitskoj plaži Bačvice, koji se dogodio rano jutros, najnoviji je primjer bezumnog nasilja.

Podsjetimo, Francuz se oko pet sati sa svojim 24-godišnjim prijateljem i sunarodnjakom kupao na Bačvicama kada je opazio nepoznatog muškarca da kopa po njihovim stvarima.

U namjeri da pokuša spriječiti krađu, 31-godišnji strani gost izašao je iz mora, a nepoznati lopov zabio mu je nož u prsa. Francuz je završio na Hitnoj, lopov je uspio ukrasti novčanik, a policija za njim traga.

Prije tjedan dana u Puli je ubijen udarcem noža u prsa 23-godišnji njemački turist Patrick Bessinger iz Unterpollinga. On je u društvu sunarodnjaka provodio večer u ugostiteljskom objektu na Puntiželi, gdje je vidio nepoznatog muškarca i pohvalio mu frizuru.

No, taj je 'rastafarijanac' kompliment shvatio kao uvredu i verbalno napao skupinu njemačkih gostiju. Kad su napustili objekt, turisti su shvatili da ih neznanac prati pa su mu se obratili. 32-godišnji Edo Sedić iz Zagreba, kako je policija kasnije utvrdila, izvadio je nož i ozlijedio Patricka u prsa. Zbog zadobivenih ozljeda Patrick Bessinger prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je 17. jula u 1.45 preminuo. 

Zavrtjela se bezumna spirala nasilja. Dva dana nakon ovog neshvatljivog pulskog ubojstva, u noći s četvrtka na petak, u splitskom noćnom klubu na Bačvicama muškarac je nožem izbo četvero ljudi. Tada je teško ozlijeđen pripadnik interventne policije, a među lakše ozlijeđenima je i 23-godišnji državljanin Australije.

Nastavak teksta pročitajte ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije