Hrvatska: U padu vojnog helikoptera poginula jedna osoba

Anadolija
Hrvatska: U padu vojnog helikoptera poginula jedna osoba
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior, poginuo je u padu ovog helikoptera u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće, saopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade, saopćeno je iz MORH-a.

"Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice, kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik", navodi MORH.

Detalji nesreće u Hrvatskoj: U more pao vojni helikopter

Ministarstvo obrane, Hrvatska vojska i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju saučešće porodici preminulog pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, navodi se u saopćenju MORH-a.

Ranije danas, MORH je potvrdio kako je u području otoka Zlarina i Zlaća oko 11 sati došlo do pada helikoptera Kiowa Warrior tijekom trenažnog leta.

Policija u Šibeniku je navela da je Operativno dežurstvo Policijske uprave u 11:6 sati primilo dojavu da je između Zablaća i Zlarina u Jadransko more pao helikopter, te da su na mjesto događaja poslana su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih stanica. Dodali su da su o događaju obaviještene Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe.

Istovremeno, MORH je potvrdio kako je u području otoka Zlarina i Zlaća došlo je do pada helikoptera Kiowa OH-58 D tokom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljak, 27. januara 2020, u 10:30 sati. Naveli su kako su poduzete sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije