Hrvatska: U moru nestao turista, u toku intenzivna potraga

0
Anadolija
Hrvatska: U moru nestao turista, u toku intenzivna potraga
Foto: Antun Stvorić / Superćelija iznad Jadrana

Hrvatske službe za traganje i spašavanje na moru nastavile su s akcijom traganja za državljaninom Italije, koji je u petak nestao u moru kod Novigrada, na zapadnoj obali Istre.

"Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestila je nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj akciji traganja za muškom osobom, nestalom jučer u moru kod Novigrada", saopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Obavijest o nestanku muške osobe uslijed pada sa jedrilice u more, kod istarskog Novigrada dojavljena je posredstvom MRCC Rijeka službenicima Lučke kapetanije Pula u 16.13 sati, slijedom čega je pokrenuta koordinisana akcija traganja za nestalim, a o događaju je obaviještena Postaja pomorske i aerodromske policije Pula.

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Intenzivno površinsko traganje za nestalim jučer se provodilo u širem novigradskom akvatoriju, s dvije brodice iz sastava LK Pula, jednim policijskim brodom, jednom brodicom Lučke uprave Pula i dvije privatne brodice. Budući da intenzivno traganje do večeri nije rezultiralo pronalaskom, akcija je privremeno obustavljena sinoć u 21 sat te je nastavljena jutros, odmah po razdanjivanju.

"Slijedom dostupnih informacija u okviru preliminarnog očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, traga se za muškom osobom, državljanin Republike Italije, čiji nestanak je prijavila njegova supruga, također italijanska državljanka te ujedno druga članica posade jedrilice, koja je do okončanja akcije i očevidnih radnji zbrinuta na siguran vez, u Novigradu", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije