Hrvatska: Stabilno stanje povrijeđenih u nesreći kod Slanog

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Stabilno stanje povrijeđenih u nesreći kod Slanog

Državljanka Velike Britanije teško povrijeđena u jučerašnjem udesu kod Slanoga, nakon višesatne operacije u dubrovačkoj bolnici stabilno je, kao i njezin teško povrijeđeni sin, koji je u splitskoj bolnici, javlja Fena.

Prema informaciji iz dubrovačke Opće bolnice, 34-godišnja Britanka ima teže unutarnje krvarenje i oštećenje jetara. Nakon višesatne operacije, ona je stabilno, kažu u dubrovačkoj bolnici. 

Njezin osmogodišnji sin, koji je nakon pomoći u dubrovačkoj bolnici jučer poslijepodne helikopterom prevezen u splitski KBC, ima vrlo teške povrede grudnog koša, glave i zdjelice. 

"Jedino vam mogu kazati je da je dječak danas stabilno. Pri svijesti je. Upravo mu je u posjet došla obitelj iz Engleske", kratko je za Hinu izjavila dežurna ljekarka dječije Jedinice za intenzivno liječenje na kojoj je smješten. 

Dječak i njegova majka preživjeli su jučer tešku saobraćajnu nesreću kod Slanog, u kojoj su poginuli ostali članovi njihove porodice, 37-godišnji otac i dvoje djece. 

Nesreća se dogodila jučer ujutro na zavoju na jadranskoj magistrali na ulazu u Slano, kada je BMW udario u ivičnjak, a zatim podletio pod kamion cestarske službe koji je vukao praznu labudicu. 

Dubrovačko-neretvanska Policijska uprava još nije objavila izvještaj o okolnostima te teške nesreće. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije