Hrvatska: Silovali maloljetnu Norvežanku u Splitu i platili 30.000 dolara za slobodu

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Silovali maloljetnu Norvežanku u Splitu i platili 30.000 dolara za slobodu

Dylan Djohan (23), Ashwin Kumar (23) i Waleed Latif (21) izazvali su bijes nakon povratka u svoju domovinu Australiju, nakon što su u Hrvatskoj boravili u zatvoru zbog silovanja.

Naime, ovi mladići su u hvatskom zatvoru proveli sedam mjeseci jer su prošle godine u julu silovali 17. godišnju Norvežanku u Splitu, piše Daily Mail

Mladići su potom platili 30.000 dolara i našli se na slobodi. Kumara i Latif su ugasili profile na popularnim društvenim mrežama. No, Dylan Djohan je nastavio da na svojim profilima objavljuje fotografije s putovanja, ali i one na kojima ponosno pokazuje svoje tijelo.

"Nježan glas šapnuo mi je da mi je svrha u krevet odvoditi blagoslovljene rajske ljepotice ", napisao je ispod jedne fotografije Djohan, kako prenosi Daily Mail.

Ogorčeni su borci za prava žrtava nasilja i u regionu, a pogotovo u Australiji, ovakvom odlukom tužiteljstva. Dvojica mladića su priznala da su u toaletu jednog kluba na splitskim Bačvicama silovali djevojku, ali su se ipak uspjeli dogovoriti sa s tužiteljstvom i kažnjeni su tek sa jednogodišnjim uvjetnim kaznama.

Kako prenose i hrvatski mediji, treći je negirao da je imao seksualan odnos s Norvežankom, iako su kriminalisti na njezinoj odjeći našli tragove sperme sve trojice.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije