Hrvatska: Prve izjave predsjedničkih protukandidata

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Prve izjave predsjedničkih protukandidata


Nakon što je Državno izborno povjerenstvo pročitalo privremene službene rezultate po kojima SDP-ovac Ivo Josipović i bivši SDP-ovac Milan Bandić ulaze u drugi izborni krug, Sadašnji gradonačelnih Zagreba i predsjednički kandidat Bandić rekao je:

"Nakon reda zahvale red je da kažem kakvog predsjednika Hrvatska očekuje i treba. Drukčijeg predsjednika. Podvlačim – drukčijeg predsjednika Hrvatska treba. Hrvatska treba odlučnog i sposobnog predsjednika na kojeg neće moći utjecati niti jedna stranka, neće biti stranački pijun i neće biti predsjednik na daljinski upravljač Zorana Milanovića!", povikao je Bandić.

"Trebamo neovisnog i hrabrog predsjednika iz stvarnog života, a ne stranačkog laboratorija s Iblerovog trga!", prisnažio je zagrebački gradonačelnik te nastavio: "Trebamo predsjednika koji je sposoban raditi, donositi odluke i rješavati probleme, donijeti stvarnu pravdu, a ne apstraktnu pravdu iz stranačkog laboratorija!"

"Ivo Josipović je proizvod užeg vodstva SDP-a. Kad Milanović nije imao hrabrosti kandidirati se za predsjednika, gurnuo je Josipovića u taj žrvanj. Takav predsjednik ne treba Hrvatskoj", poručio je Bandić, prenosi net.hr.

...

Uvredljive komentare Milana Bandića Jospipović nije komentirao, već se ovako obratio biračima:

''Na pola smo puta i zato pozivam građane da 10. siječnja glasaju za bolju Hrvatsku, da izaberu svjetlo, a ne tamu. Zahvaljujem biračima, protukandidatima i svima koji su glasali za mene''

Na pitanje koju strategiju će primijeniti u drugom krugu, SDP-ov kandidat rekao je da strategiju neće mijenjati, ''jer je pobjednička''.

''Učinit ću sve da dobijem što više glasova u drugom krugu i da građani odaberu pravdu, a ne nepravdu''.

Vezano:
Mesić: Nisam bio zadovoljan tom dosadnom kampanjom
Hrvatska će predsjednika tražiti u drugom krugu

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije