Hrvatska: Prva žrtva oluje 'Teodor', poginuo muškarac kod Varaždina

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Prva žrtva oluje 'Teodor', poginuo muškarac kod Varaždina

U Novom Marofu obrušeno stablo ubilo je muškarca, u Rijeci je ozlijeđeno dvoje učenika i dva radnika, a u Zagrebu je na hitnoj medicinskoj pomoći hospitalizirano 40-ak građana, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Jako ciklonalno nevrijeme koje je pogodilo sjever zemlje imena Teodor odnijelo je u okolici Novog Marofa jedan život. Riječ je o 46-godišnjem muškarcu na kojega se obrušilo stablo. Dva radnika koji su pali sa skele prevezena su u riječku bolnicu, kao i dvoje djece ozlijeđeno od urušavanja stabla ispred školske zgrade.

Zagrebačko Sljeme na kojem puše orkanski vjetar i pada snijeg interventne službe zatvorile su za promet jer je oborena dosad nezapamćene količina stabala, a strahuje se i od mogućih odrona. 

Javne vatrogasne postrojbe u Zagrebu u pet sati zaprimile su više od 800 poziva građana na intervenciju. Unatoč pritisku na službe, promet se odvija tek s povremenim zastojima, jer se drveća koja zapriječe promet hitnim intervencijama na licu mjesta sasijecaju i uklanjaju.

U zagrebačkim Sesvetama iščupani su krovovi na četiri kućna broja.

Na Krčkom mostu jutros je zabilježen rekordni udar bure od čak 221,8 kilometara na sat, javio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), a većina prometnica na sjevernom Jadranu i pod Velebitom, zbog udara vjetra zatvorena je za promet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije