Hrvatska prodaje Modru špilju za 7,8 miliona kuna

Radiosarajevo.ba
Hrvatska prodaje Modru špilju za 7,8 miliona kuna

Ministarstvo turizma Hrvatske objavilo je, bez prevelike pompe, opsežan Katalog investicijskih projekata u kojemu su detaljno navedene sve pojedinosti vezane uz turistička društva gdje država ima udjele, a koja su namijenjena prodaji. Među njima se našla i Modra špilja, piše Net.hr.

Hrvatska se nastoji riješiti preostale turističke imovine te je objavila opsežan materijal gdje se nude nekadašnji biseri hrvatskog turizma, od kojih su pojedini, doduše, i sada u odličnom stanju pa ostvaruju lijepe prihode.

Tako je Ministarstvo turizma objavilo, bez prevelike pompe opsežan Katalog koji će se, kako je navedeno, po potrebi mijenjati i dopunjavati, a zasad sadrži detaljne informacije o 14 društava kojima predstoji privatizacija i gdje udio države raspoloživ za prodaju iznosi više od 25 posto temeljnog kapitala društva, piše Vjesnik.

U Katalogu se tako našla i firma Modra špilja d.o.o. iz Komiže na Visu u kojoj država ima 44,57 posto udjela koji prodaje za 7,8 miliona kuna. Riječ je o preduzeću koje u svom vlasništvu ima hotel Biševo, turističku agenciju Komiža te nekoliko restorana i pizzeria, a također se bavi i organizacijom izleta u turističku atrakciju – Modru špilju.

U Katalogu se još, između ostalih, nalaze i Bizovačke toplice, u kojima država ima 99,44 posto, te isti udio prodaje za 130.177.500 kuna, Club Adriatic, HOC Bjelolasica te Hoteli Makarska.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije