Hrvatska: Poruke mira iz Zagrebačke džamije na Kurban-bajram

1
Anadolija
Hrvatska: Poruke mira iz Zagrebačke džamije na Kurban-bajram
Foto: Anadolija / Bajram u Zagrebu

Glavna dvorana za molitvu Zagrebačke džamije bila je premala da primi sve vjernike koji su došli iz Zagreba i okolice klanjati namaz povodom Kurban-bajrama.

Hutbom se okupljenim vjernicima u Zagrebačkoj džamiji obratio Mirsad Kreštić, zamjenik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zagreb, koji je kao osnovnu poruku istaknuo potrebu stvaranja mira u svijetu, među ljudima, ali i među državama i nacijama.

Mir u duši i sigurnost u kući najvažniji su za islamski ummet i za svakog muslimana.

Taylor Swift u novom izdanju kakvo niste vidjeli: Pogledajte ovaj spot

Taylor Swift u novom izdanju kakvo niste vidjeli: Pogledajte ovaj spot

Nema ništa važnije danas od poziva da se zaustave svi ratovi i sva ubijanja u cijelom svijetu, da se prestane s novim prijetnjama ratom protiv bilo koje zemlje u svijetu. Globalnu dominaciju putem rata potrebno je zamijeniti pravim putem mira i sigurnosti koji će spasiti svijet od samouništenja. To će biti moguće ako čovjek nauči voljeti umjesto mrziti, biti prijatelj umjesto neprijatelj drugom čovjeku i ako nauči Božje dobrobiti na zemlji dijeliti sa svojim bratom”, poručio je Kreštić.

Upozorio je kako u svijetu oko milijardu ljudi pati od gladi i neuhranjenosti dok ih tri milijarde živi u siromaštvu i obespravljenosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije