Hrvatska policija privela 65 navijača

Radiosarajevo.ba
Hrvatska policija privela 65 navijača


Zagrebačka policija izvijestila je da je uoči i nakon  kvalifikacijske nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Srbije dosad privedeno ukupno 65 osoba, uglavnom zbog pirotehničkih sredstava, alkoholiziranosti i krivotvorenja ulaznica, javila je Fena.

Do početka utakmice na obradu je privedeno deset osoba, nakon provog poluvremena 17, a nakon završetka utakmice 38 osoba.

Nakon završetka utakmice ukupno je do sada privedeno 38 osoba, od kojih 25 zbog alkoholiziranosti, pet zbog posjedovanja i paljenja pirotehničkih sredstava, dvije zbog krivotvorenja ulaznica, dok se za ostale privedene osobe utvrđuju elementi prekršajne odgovornosti.

Od navedenih 38 osoba, iz zone stadiona privedeno je 30, dok je izvan zone stadiona, odnosno s područja grada privedeno osam osoba, saopćeno je iz policije.

Na stadionu u Maksimiru, na kojemu je hrvatska nogometna reprezentacija svladala Srbiju sa 2-0, okupilo se 35.000 gledatelja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije