Hrvatska: Od jutros uhapšeno 10 osoba

Radiosarajevo.ba
Hrvatska:  Od jutros uhapšeno 10 osoba

Dana 1. januara 2014. godine stupile su na snagu izmjene zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije (EUN) kojima je ukinuto ograničenje za izručenje osoba koje su kaznena djela za koja se traži njihova predaja počinili prije 07. avgusta 2002. godine.

Uhapšen Josip Perković

"Temeljem zakonskih ovlasti, policija je danas do 12 sati na području Policijskih uprava zagrebačke, osječko-baranjske, varaždinske, šibensko- kninske i krapinsko-zagorske uhapsila 10 osoba. Osobe su uhapšene radi sumnje u počinjenje kaznenih djela ubojstva, razbojništva, zlouporaba opojnih  droga, silovanja i dr.“, priopćili su iz policije.

"Prilikom uhićenja nije bilo uporabe sredstava prisile. Uhićene osobe se predaju pritvorskom nadzorniku kako bi u predviđenom zakonskom roku bile ispitane od strane nadležnih županijskih državnih odvjetnika. Daljnja provedba postupka predaje u djelokrugu je rada nadležnih pravosudnih tijela (suda i državnog odvjetništva)“, stoji u policijskom priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije