Hrvatska od 1. marta popušta mjere, evo šta se otvara

2
Radiosarajevo.ba
Hrvatska od 1. marta popušta mjere, evo šta se otvara
Foto: EPA-EFE / Andrej Plenković

Premijer Hrvatske Andrej Plenković na sjednici Vlade Republike Hrvatske u uvodnom obraćanju kazao je kako je broj novozaraženih ponovo u porastu, ali mjere će se popuštati.

"U odnosu na prošli četvrtak sada bilježimo određeni porast. Još ne znam uzroke ovoga trenda: hladnoća, popuštanje mjera, opuštanje modela ponašanja... I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji...", kazao je.

Plenković je najavio od 1. marta otvaranje terasa i omogućavanje rada na otvorenim prostorima, no uz epidemiološke mjere.

"Glede sporta, omogućit će se treninzi u zatvorenim prostorima. Nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i nastojat ćemo izaći u susret što se tiče očuvanja radnih mjesta. Apeliram na sve da budemo oprezni", zaključio je Plenković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije