Hrvatska nije tražila izručenje Joce Amsterdama

Radiosarajevo.ba
Hrvatska nije tražila izručenje Joce Amsterdama

Srbijanska policija u ponedjeljak navečer završila je s pretresom kuće u beogradskom elitnom naselju Dedinju i odvela uhapšenog Sretena Jocića u upravu beogradske policije, rekao je beogradskim elektroničkim medijima njegov odvjetnik Zdenko Tomanović.

Tomanović je kazao da je Jocić priveden na informativni razgovor kome će i on (Tomanović) nazočiti te da će nakon informativnog razgovora biti odlučeno o eventualnom donošenju rješenja o zadržavanju od 48 sati.

Takvo rješenje niti bilo kakav drugi poziv Jociću, po riječima njegova odvjetnika, danas nije uručeno, pa će, ukoliko takvo rješenje bude donijeto, u roku od 48 sati Jocić biti izveden pred istražnog suca.

Sreten Jocić, poznatiji pod imenom "Joca Amsterdam" uhapšen je u nekadašnjoj rezidenciji Slobodana Miloševića, koju je unajmio. Pretres kuće trajao je, kako se navodi, više od pet sati, pri čemu je u svo vrijeme na cesti ispred kuće bilo parkirano nekoliko policijskih džipova.

"Ako ima veze s Hrvatskom, pretpostavljam da će (srbijansko) tužiteljstvo, na glasinu o eventualnom sudjelovanju (Jocića) u događajima u Hrvatskoj pokrenuti svoju istragu, jer ne može biti izručen", rekao je ranije danas Tomanović.

Direktor srbijanske policije Milorad Veljović izjavio je u ponedjeljak navečer državnoj televiziji RTS da Hrvatska nije tražila od Srbije izručenje Jocića.

Veljović je kazao da je u interesu Srbije i Hrvatske da surađuju u borbi protiv organiziranog kriminala, naglasivši da ta suradnja postoji te da srbijanska policija i tužiteljstvo za organizirani kriminal rade na temelju informacija do kojih su sami došli i informacija koje su im dostavile kolege iz hrvatskoga MUP-a i tužiteljstva.

Ranije u ponedjeljak srbijanski mediji prenijeli su da je Sreten Jocić uhapšen u Beogradu zbog osnovane sumnje da je umiješan u ubojstvo vlasnika tjednika Nacionala Ive Pukanića.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ministarstvo unutarnjih poslova, po nalogu posebnog odvjetništva za organizirani kriminal, uhapsilo Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam zbog osnovane sumnje da je umiješan u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, vlasnika Nacionala.

Mesić: Hapšenje Joce Amsterdama dokaz da policije surađuju

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, komentirajući u utorak hapšenje Sretena Jocića poznatijeg kao Joca Amsterdam, rekao je da je to samo dokaz da policije Srbije i Hrvatske surađuju, te je dodao da je dobro da policije surađuju jer se samo tako može stati na kraj organiziranoj mafiji koja djeluje bez obzira na granice.

"Oni nemaju prepreke ali zato policija mora biti odmah korak do njih da ih može sustići i poduzeti sve potrebne mjere", rekao je predsjednik Mesić.

Jocića je u ponedjeljak u Beogradu uhapsila srbijanska policija zbog osnovane sumnje da je povezan s ubojstvom hrvatskog novinara Ive Pukanića, vlasnika tjednika Nacionala.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije