Hrvatska: Napadač na konzulicu danas na ispitivanju

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Napadač na konzulicu danas na ispitivanju

Zbog pokušaja ubistva konzulice Kraljevine Nizozemske Silvane Kondić (72) policija je danas kazneno prijavila Dorisa Mijanića iz Splita koji je konzulicu jučer prije podne nožem napao u njenom splitskom uredu, potvrdila je policija.

Nakon što je nad njim policija završila kriminalističko istraživanje nešto poslije 13 sati je uz kaznenu prijavu za ubistvo u pokušaju predan pritvorskom nadzorniku, a tokom popodneva bi trebao biti odveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo.

Osumnjičeni 48-godišnjak je u srijedu pet minuta prije podneva na 12. spratu tzv. Koteksovog nebodera u Splitu nožem napao konzulicu Kondić nakon čega se dao u bijeg, podsjeća Fena. Sat i pol vremena nakon napada policija ga je pronašla u naselju Pujanke i privela ga u policijsku postaju.

Konzulica je primljena u splitsku bolnicu gdje se oporavlja od višestrukih uboda nožem. Iako su njene ozljede okarakterizirane kao lakše zadržana je u bolnici na promatranju. Neslužbeno se doznaje da je napadač od ranije poznat policiji zbog krađa i zloupotrebe droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije