Hrvatska ministrica o slučaju zlostavljanja supruge HDZ-ovca: Tako je to u braku

Radiosarajevo.ba
Hrvatska ministrica o slučaju zlostavljanja supruge HDZ-ovca: Tako je to u braku

U Općinskom sudu u Požegi gdje je danas održano ročište očekuju da će do kraja januara biti poznato hoće li optužnica protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića zbog porodičnog nasilja biti potvrđena nakon što je njegova supruga Mara Tomašević danas, ne navodeći razloge, povukla optužbe.

Visoki časni sud HDZ-a u četvrtak je bezuvjetno iz članstva isključio člana Glavnog odbora Alojza Tomaševića zbog teže povrede obveze člana HDZ-a.

Hrvaski mediji tvrde da je ministrica demografije, porodice, mladih i socijalne politike Nada Murganić šokirala izjavivši  da nije na njoj da procjenjuje je li to čudno, ali da su “trebali to riješiti i ranije unutar svojih porodičnih odnosa”.

“To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i porodičnim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge", kazala je Murganić novinarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije