Hrvatska: Kamion udario u voz Sarajevo-Budimpešta

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Kamion udario u voz Sarajevo-Budimpešta

Na pruzi između stanica Strizivojna-Vrpolje i Đakovo na željezničko-drumskom prelazu u Budrovcima (osiguranome drumskim saobraćajnim znacima) danas u 12.11 časova, pod međunarodni putnički voz br. 258, koji je vozio na relaciji Sarajevo-Budimpešta, podletio je kamion-mikser.
Uviđaj su obavili policijski službenici PU Osječko-baranjske PP Đakovo. Pruga je bila i zatvorena, a putnici iz navedenoga voza preveženi su autobusima do željezničke stanice Osijek, odakle su nastavili putovanje vozom

Pri tome je povrijeđeno 12 putnika, mašinovođa, pomoćnik mašinovođe i vozač kamiona, a lokomotiva je iskliznula.

U Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine nisu imali podatke koliko je naših državljana povrijeđeno; kako su potvrdili za portal Radiosarajevo.ba, jedino što znaju jeste da su svi povrijeđeni van životne opasnosti i da su smješteni u KBC Osijek.

Voz br. 259 na relaciji Budimpešta-Sarajevo saobraćao je pomoćnim prevoznim putem preko Vinkovaca.

Putnici ostalih vozova na toj dionici pruge prevoziće se autobusima između kolodvora Đakovo, Strizivojna-Vrpolje i Slavonski Šamac, prenijele su Nezavisne.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije