Hrvatska: Jaka bura nosila čovjeka u gumenom čamcu, spasila ga kapetanija

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Jaka bura nosila čovjeka u gumenom čamcu, spasila ga kapetanija
Foto: Dalmacija Danas / Nevrijeme u Dalmaciji (Arhiv)

U spasilačkoj akciji u Podvelebitskom kanalu danas, 27. augusta, spašena je osoba nošena po jakoj buri na plutajućem gumenom čamcu, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI).

Službenici starigradske Ispostave lučke kapetanije odmah su po dojavi isplovili i počeli pretraživati područje od Krišca prema Santišu i u 12:47 sati pronašli osobu, koja je potom nepovrijeđena spasilačkom brodicom prevezena na polazišnu lokaciju, čime je akcija uspješno okončana.

Spasilačka akcija pokrenuta je u 11:50 sati, kada je u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) zaprimljen poziv očevidca, koji je javio o nekontrolisanom plutanju manjega rekreativnog plovila, odnosno gumenjaka na električni pogon s jednom osobom, koji su udari bure nosili prema sredini kanala.

Vrelo Bosne neprepoznatljivo: Ostala su sjećanja na bujne potoke, a stručnjak otkriva prave razloge

Vrelo Bosne neprepoznatljivo: Ostala su sjećanja na bujne potoke, a stručnjak otkriva prave razloge

O događaju su obaviještene lučke kapetanije u Senju i Zadru te je dogovoreno da se kao najbliža, u akciju angažira Ispostava lučke kapetanije Starigrad - Paklenica pa je pokrenuta spasilačka akcija.

Ministarstvo je izvijestilo i o hitnim medicinski prijevozima pacijenata s hrvatskih otoka u razdoblju od 24. do 27. augusta. Službenici Lučke kapetanije Split izveli su jednu akciju, dubrovačke tri akcije, zadarske dvije, šibenske dvije te riječke jednu akciju, piše Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije