Hrvatska Glavašu i dalje daje platu i stan

Radiosarajevo.ba
Hrvatska Glavašu i dalje daje platu i stan

Država je mogla uštedjeti minimalno 3050 kuna da je stan dodijelila nekom drugom zastupniku, jer bi se tako iskoristio stan koji trenutno zajapi prazan

Unatoč činjenici da je Branimir Glavaš već četiri mjeseca zapravo bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji se i ne skriva previše u svojoj novoj domovini, Bosni i Hercegovini, hrvatski porezni obveznici za njegovu plaću svakog mjeseca izdvajaju 24 000 kuna. Ali to nije sve.

Osim plaće, Glavaš i dalje ima pravo na državni stan u središtu Zagreba, za koji mu država svaki mjesec plaća režije.

Kao da sve navedeno nije dovoljno, Glavaš prima i dodatnih 1000 kuna mjesečno jer živi odvojen od obitelji.

Jutarnji list piše kako Glavaš, unatoč činjenici da više ne živi u Hrvatskoj te da je osuđen na 10 godina zatvora, ima pravo na državni stan do isteka mandata.

Kako je presuda protiv Glavaša još uvijek nepravomoćna, on i dalje uživa sve povlastice kao saborski zastupnik.

Zanimljivo je da je država mogla uštedjeti minimalno 3050 kuna da je stan dodijelila nekom drugom zastupniku, jer bi se tako iskoristio stan koji trenutno zajapi prazan, a ne bi se plaćali putni troškovi nekom od zastupnika koji živi van Zagreba i na sjednice Sabora putuje.

Treba istaknuti i da Glavaš zbog svojih povlastica kao predsjednik Kluba zastupnika HDSSB-a, ratni invalid i osoba sa 20 godina radnog staža ima veću plaću od primjerice premijerke Jadranke Kosor ili predsjednika Sabora Luke Bebića, prenosi Beta.

Vezano:
Sud BiH: Glavaš neće biti izručen
Sud BiH: Glavaš u ekstradicionomom pritvoru do 40 dana
Za Glavašem raspisana međunarodna potjernica

nacional.hr/radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije