Hrvatska: 38-godišnjak umro na plaži - Hitna nije mogla prići uvali

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: 38-godišnjak umro na plaži - Hitna nije mogla prići uvali
/ Foto: Facebook/Marušići, Omiš
U uvali Marušići kod Omiša, na Lovrinom žalu, jučer je preminuo 38-godišnji muškarac, državljanin Poljske. Kako piše Dalmacija News, nije mu se moglo pomoći zato što Hitna niti policija nisu uspjeli prići plaži.

Naime, uvala je prije nekoliko godina ostala bez okretišta, koje je pretvoreno u privatno dvorište.

Na mjesto događaja bi se moglo doći i pješke, no problem predstavlja 300 nelegalno izgrađenih stepenica na koje je Talijan Giuseppe Sparta navodno potrošio milion kuna, piše Dalmacija News.

Mještani su se bunili i zbog okretišta i zbog stepenica, stvar je završila na sudu, ali i dalje bez ikakvog učinka. Zbog stepenica je čak postojala opasnost od rušenja kamenih gromada nekome na glavu.

Hitna pomoć iz Omiša stigla je na plažu, no ne bez poteškoća. Trebali su svladati padinu na putu do plaže, sa koje inače ne mogu ponijeti unesrećene natrag do vozila, već se mora razmišljati o zračnom ili pomorskom prijevozu. Nažalost, za 38-godišnjeg Poljaka spasa nije bilo.

Kada je ekipa Hitne pomoći došla do unesrećenog, nije pokazivao znakove života. Pola sata su ga pokušavali reanimirati, napravili su sve što je bilo u njihovoj moći, no nažalost bez uspjeha. Nisu ga uspjeli oživjeti. Da su kojim slučajem uspjeli, za transport do bolnice razmišljalo se o helikopteru, pomoći HGSS-a, ili, pak, policijskom plovilu, s obzirom da ga na nosilima nitko nije mogao odnijeti uz padinu do ceste.

Tijelo preminulog naposlijetku je brodom prevezeno u Mediće. Index.hr navodi kako ga je bilo preteško nositi stepenicama do vozila hitne pomoći. Obdukcija će pokazati što je uzrok smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije