Hrvati se sve više vjenčaju u Neumu: Bolje od tamošnjih hotela

Radiosarajevo.ba
Hrvati se sve više vjenčaju u Neumu: Bolje od tamošnjih hotela
Foto: Facebook / Grand hotel Neum

Za malo novca dobije se pršut, sir, francuska salata, uštipci, teleća ragu-juha, teleći rižot, dalmatinska pašticada i kroketi, pečena janjetina i teletina itd. U cijenu je uračunata i vjenčana torta, navodi se u tekstu autorice Tine Kos za 24sata.hr.

Radi se o Neumu, gradiću koji je zbog niskih cijena postao popularno odredište za vjenčanja. Najviše dolaze mladenci iz Dubrovnika iz okolice jer, kažu, 'dobiju dvostruko više za dvostruko manje novca' nego u Hrvatskoj, čak i u tamošnjim najboljim hotelima - Grand hotelu Neum i hotelu Sunce. Na primjer, u Grand hotelu Neum cijena 'po stolici' za više od 350 gostiju je 196 kuna. Iznos za manji broj uzvanika je nešto veći - 250 kuna.

Za taj novac dobije se pršut, sir, francuska salata, uštipci, teleća ragu-juha, teleći rižot, dalmatinska pašticada i kroketi. Zatim, tu su pečena janjetina i teletina uz krumpir kao prilog i miješana salata, a u cijenu je uračunata i vjenčana torta te posebno iznenađenje - omlet iznenađenja te na kraju kafa i vinski gulaš. Kada se radi o piću, i tu ima ugodnih iznenađenja.

U hotelima bosanskohercegovačke rivijere za 60 kuna može se neograničeno piti, a u ponudi su flaširana vina, pivo, rakija, likeri, viski, sokovi... U Grand hotelu Neum kažu da gostima služe vrhunska vina, ali da gosti mogu donijeti i svoje piće ako žele.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije