Hrvati prodali Arkana za milion

Radiosarajevo.ba
Hrvati prodali Arkana za milion

Gost Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u bio je bivši ministar unutarnjih poslova RH Josip Boljkovac.

Pokojnog ministra obrane Gojka Šuška optužio je da je naređivao rušenje spomenika, čak i cvijeta u Jasenovcu, što je general kojem je to naređeno odbio učiniti. No, rekao je da nije privesti Šuška jer bi u to vrijeme rušenje Šuška značilo rušenje Tuđmana.

Na pitanje da usporedi Josipa Broza Tita i Franju Tuđmana rekao je: "Tuđman je želio veliku Hrvatsku do Sarajeva zato je tamo imao Abdića, a Tito je ujedinio jugoslavenske narode bez obzira na vjeru, naciju i ekonomsku moć. Tuđman je Jugoslaviju razorio. Ja ga u tome nisam podržavao, dapače svađali smo se oko toga."

Za puštanje ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana oputužio je tadašnji državni vrh kojem je i sam pripadao. "Državni vrh za to je dobio milijun maraka. Ne znam tko, ali znam da je u piitanju bio milijun. I Nijemci su željeli Arkana jer je za njim bila raspisana međunarodna tjeralica, ali mi smo ga prodali. Milošević se zalagao za njegovo oslobođenje. Mislim da je Šušak igrao značajnu ulogu u tome."

Aco Vasiljević (bivši šef KOS-a op.a.) rekao je u HAAgu da je Šušak bio njihov odličan suradnik', kazao je Boljkovac i na kraju dodao da je manje poznata, ali jednako skandalozna odluka o puštanju Šešelja donesena u vrhu hrvatske policije jer se htjelo izbjeći sukob i pod svaku cijenu održati mir

tportal/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije