Vatrogasac napustio svoje vjenčanje kako bi išao gasiti požar

Radiosarajevo.ba
Vatrogasac napustio svoje vjenčanje kako bi išao gasiti požar
Facebook / DVD Godinjak
Vatrogasac Dario Dautović postao je pravi heroj društvenih mreža, nakon što je objavljeno da su on i njegov kum napustili vjenčanje kako bi gasili požar divljeg odlagališta u hrvatskom mjestu Tisovac.

On i njegov kum Stjepan Marinović, koji rade kao vatrogasci u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Godinjak, ustali su na samom početku večere, saopćivši svim gostima kako je služba za opće dobro ipak važnija, prenosi Radio Prkos.

"Taman smo bili krenuli s večerom, kad je došao poziv od državne uprave da je požar u susjednom selu. Međutim, naša kompletna postrojba je bila u svatovima, pa tako i moj vjenčani kum. Skupili smo se i krenuli na teren, a srećom nije bilo nekih većih problema, brzo smo to riješili", kazao je hrabri mladoženja o ovom iskustvu.

Dodao je i da mladenka nije bila ljuta, jer je i ona član vatrogasne jedinice, te je znala kakva je obaveza čeka nakon vjenčanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije