Hrabra Monika prvi put nakon otmice poslala poruku koja je oduševila region

Radiosarajevo.ba
Hrabra Monika prvi put nakon otmice poslala poruku koja je oduševila region
Foto: RTS / Monika Karimanović

"Srećna svima Nova godina", poručila je danas Monika Karimanović (12) iz Niša koja se oporavlja na Dječjem odeljenju Kliničkog centra u Nišu, a od desetodnevne torture Ninoslava Jovanovića zvanog "Malčanski berberin" koji ju je oteo 20. decembra dok je išla u školu.

"Monika vas sve pozdravlja, svim dobronamernim građanima koji su porodici pružili podršku želimo srećnu Novu 2020. godinu. Monika je dobro, oporavlja se, počela je normalno da priča. Ona je i prvog dana govorila, ali je bila zbunjena, uplašena, a sada je sve u redu", rekao je Robert Karimanović, otac male Monike.

Uz ovu djevojčicu koja je već prozvana "lavica" zbog hrabrosti tokom 10 dana iscrpljivanja po hladnim kućama, kilometarskim pješačenjem, leži i mama Aleksandra. O Moniki kako saznaju srbijanski mediji, brine grupa ljekara.

Monika razgovarala s policijom i otkrila kako ju je Berberin oteo

Ogrebotine i modrice koje je imala po tijelu su zaliječene.

U blizini klinike gdje leži se i dalje nalazi grupa policajaca koja osigurava prostor jer je njen otmičar još uvijek na slobodi.

Podsjećanja radi, potraga za djevojčicom trajala je danima. Srećom, Monika je pronađena poslije 10 dana strepnje, ali policija i dalje traga za Malčanskim berberinom.

Danas je 14. dan potrage, a ovih dana se, prema posljednjim informacijama, pretražuje teren oko Niša, Knjaževca i Svrljiga.

Srbija i danas na nogama: Nastavljena potraga za Malčanskim berberinom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije