Horor u Zagrebu: Majka odbila liječiti dijete, umrlo je. Ona potrošila novac za pomoć

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Zagrebu: Majka odbila liječiti dijete, umrlo je. Ona potrošila novac za pomoć
Foto: Arhiv / Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici u Hrvatskoj je 4. oktobra nakon istrage podiglo optužnicu protiv žene (34) zbog sumnje u povredu djetetovih prava, koje je na kraju i preminulo.

Kako navode iz DORH-a, ženu se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008. godine između 24. januara i 2. maja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prva uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Okrivljenicu se tereti i da je od 8. augusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagreb, piše Večernji, tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna (256 hiljada KM), prikupljen isključivo za liječenje djeteta.

Od tog iznosa, ona je potrošila 422.546 kuna (oko 109 hiljada KM) za osobne potrebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije