Horor u Srbiji: Djevojčicu odvezao i ubio, 3 osobe ranio. Skrhani deda: 'Ujutro smo pili kafu'

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Srbiji: Djevojčicu odvezao i ubio, 3 osobe ranio. Skrhani deda: 'Ujutro smo pili kafu'
Foto: MUP Srbije / MUP Srbije

U ponedjeljak, 10. aprila se u mjestu Ripanj kod Beograda u Srbiji dogodio nezapamćen zločin. Mještanin, 38-godišnji Stojan Ilić, iza 13 je sati napao svoje susjede u njihovoj kući, a 16-godišnju djevojčicu je potom ubio, a prije toga navodno i silovao.

Ubijena djevojčica rođena je 2007. godine, a tri osobe iz njene porodice su povrijeđene.

Osumnjičeni je pobjegao, ali ga je policija ubrzo uhapsila. Srbijanski mediji navode da je osumnjičeni, kada je pronađen, najprije policiji prijetio nožem, ali se nakon pregovara predao.

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Kako se sumnja, navodi RTS, on je nakon svađe nožem povrijedio tri osobe, a potom automobilom odvezao 16-godišnju djevojčicu kojoj je oštrim predmetom nanio povrede od kojih je ubrzo preminula, naveo je MUP.

Osumnjičeni je, kako se navodi, prvo silovao, a zatim ubio 16-godišnju djevojčicu i njezino tijelo ostavio pored željezničke pruge.

U predgrađu Beograda muškarac upao u kuću, nožem napao porodicu, oteo djevojčicu (16) i ubio je

U predgrađu Beograda muškarac upao u kuću, nožem napao porodicu, oteo djevojčicu (16) i ubio je

MUP Srbije je saopćio da je uhapšen 38-godišnji S. I. koji je osumnjičen za krvavi pohod. Kako RTS neslužbeno saznaje, sestra ubijene djevojčice je "za dlaku" uspjela pobjeći.

Deda ubijene djevojčice dao izjavu za srbijanske medije i razočarano istaknuo: "Ujutro smo pili kafu"

"Bili su bliski, znao je tu porodicu. Živio je s djevojčicom u kući malo prije ovog zločina. Znao im je navike. Ne znamo što se dogodilo da je tako poludio i ubio nju, a onda došao da likvidira i članove njezine porodice", kažu komšije koji imaju drugu verziju priče, odnosno da je Ilić prvo odveo i ubio djevojčicu, a potom se vratio i napao njezinu obitelj.

Komšije kažu da osumnjičeni ima dva brata, a navodno sva trojica imaju psihičkih problema. "Imao je psihičke probleme, išao je po vračarama, to mi je on sam pričao. Rekla sam mu da se mani toga. Bio je dobar s mojom porodicom, družila su se i njegova braća s mojima", rekla je jedna komšinica novinarima.

Monstrum iz Ripnja i ranije ležao u zatvoru

S.I. (38) ranije je osuđivan zbog krađa i razbojništva. On je od komšije ukrao kravu kojoj je potom obukao čizme kako ne bi ostavljala tragove po zemlji. S.I. je potom kravu sprejem ofarbao u crveno.

Prema nezvaničnim infromacijama, on se izdržavao od fizičkih poslova.

Njegovi poznanici i komšije porodice N.P. koju je, kako se sumnja, S.I. ubio, navode da su ga često zvali kada je trebalo da im se pokosi dvorište ili iscjepaju drva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije