Horor u Hrvatskoj: Nestalom djedu odrubljena glava i raskomadano tijelo, poznat osumnjičeni

6
Radiosarajevo.ba
Horor u Hrvatskoj: Nestalom djedu odrubljena glava i raskomadano tijelo, poznat osumnjičeni
Foto: Nestali.hr / Nestali djed

Aleksandar Nišević, 28-godišnjak iz Gline, koji je u julu prošle godine na splitskim Firulama i Blatinama staklenom bocom i kamenom brutalno i bez ikakvog povoda napao dvije žene, osumnjičen je za ubojstvo svojeg djeda Miloša Niševića koji se smatrao nestalim od 2019. godine.

Policijska uprava sisačko-moslavačka najavila je za danas povodom tog slučaja vanrednu press-konferenciju: "Policija dovršila složeno, opsežno, višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ na štetu tada 89-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen krajem decembra 2019. godine."

Kako je objavio Jutarnji list danas, ostaci tijela Miloša Niševića navodno su pronađeni raskomadani prije nekoga vremena.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Nestala djevojka iz Priboja, porodica moli za pomoć

Nestala djevojka iz Priboja, porodica moli za pomoć

Kako je Slobodna Dalmacija pisala prošle godine, policija Sisačko-moslavačke županije, pod koju spada i područje Gline, smatrala je napadača na žene "osobom od interesa" za puno ozbiljnije kazneno djelo od krađa, odnosno sumnjali su da je povezan s nestankom svoga djeda Miloša Niševića iz sela Roviška.

Naime, 28. decembra 2019. godine policiji je prijavljen nestanak tada 89-godišnjeg Miloša, koji je posljednji put viđen deset dana ranije. Kako su tada pisali lokalni portali, za nestalim Milošem policija je pokrenula opsežnu potragu, u kojoj je sudjelovalo i dvadeset spašavatelja HGSS-a s tri potražna tima sa psima.

Na terenu su bila i trojica djelatnika MUP-a te četiri vatrogasca VP-a Petrinja, koji su ispumpavali okolne bunare jer se sumnjalo da nestali čovjek nije možda ubijen i bačen u neki bunar. Osim toga, sudionici potrage su kopali i pregledavali i odlagalište gnoja u dvorištu njegove kuće jer se mislilo da ga je možda ubojica tu zakopao.

Splitski policajci znali su za ove sumnje i pokušali su tokom kriminalističke obrade razgovarati s njime o tome, no 28-godišnjak im ništa nije rekao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije