Horor u Hrvatskoj: Napao ga sjekirom, ustrijelio puškom pa tijelo bacio u bunar

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Hrvatskoj: Napao ga sjekirom, ustrijelio puškom pa tijelo bacio u bunar
Foto: Slobodna Bosna / Hrvatska policija/Ilustracija

Policija je uhapsila 30-godišnjaka nakon pronalaska tijela 48-godišnjeg muškarca iz Bošnjaka čiji je nestanak prijavljen 4. juna. 

Potraga za 48-godišnjakom završila je 17. juna kada je njegovo tijelo pronađeno u bunaru na oranici u Bošnjacima. Tijelo je otkrio građanin koji je obavijestio policiju, a iz bunara su ga izvadili vatrogasci, saopćila je PU vukovarsko-srijemska.

U NMB-u "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru potvrđen je identitet mrtvog muškarca. Obdukcija je pokazala kako se radi o nasilnoj smrti, piše Danas.hr.

U kalendaru iz oktobra 1582. godine nedostaje 10 dana: Evo zbog čega

U kalendaru iz oktobra 1582. godine nedostaje 10 dana: Evo zbog čega

Izudarao ga je sjekirom pa ustrijelio puškom

Zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo, policija je privela 30-godišnjaka iz Bošnjaka. Osumnjičenom su pretražili dom i druge prostorije.

Istraga je potvrdila sumnju da je mlađi muškarac počinio kazneno djelo teško ubistvo iz članka 111. stavka 1. tačke 1. Kaznenog zakona na štetu 48-godišnjaka.

Sve se dogodilo oko 1.40 sati 31. majaa kada je u dvorištu porodične kuće u Bošnjacima, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, 48-godišnjaku zadao više udaraca sjekirom po glavi i tijelu. Muškarac se onesvijestio, a 30-godišnjak ga je zatim odvezao poljoprivredni predio Pivničište u Bošnjacima, gdje ga je ustrijelio jednim hitcem u glavu puškom koju je nezakonito posjedovao.

Njegovo tijelo je bacio u bunar.

Osumnjičeni je u srijedu, 19. juna, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava protiv njega bit će podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, navode iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije