Homofobi ne mogu na Rivu

Radiosarajevo.ba
Homofobi ne mogu na Rivu

Udruženja koja su podnijela zahtjev za održavanje anti-gay demonstracija na splitskoj Rivi u subotu, na dan održavanja Split Pridea, će morati naći drugu lokaciju. 

Prema pisanju portala Index.hr, organizatorima iz Stožera za obranu Rive u srijedu je rečeno, nakon sastanka s policijom, da pronađu drugu lokaciju za održavanje svog homofobnog skupa. Kako stoji u izvještaju uručenom Gordanu Sladoljevu, šefu Stožera, organizatori između ostalog moraju pojasniti kakav je to interes nastao da se skup prijavljuje izvanredno, to jest manje od pet dana prije predloženog termina.

Ukoliko se Stožer ne očituje do zadanog roka na traženje policije, prijava njihovog skupa odbacit će se kao neosnovana.

Gordan Sladoljev i njegovi istomišljenici najavili su kako će tijelima blokirati pristup Paradi ponosa, a Kerumovi komunalni redari obećavaju da neće dozvoliti postavljanje bine i razglasa pred Splitskom bankom. Za razliku od njih, ministar policije Ranko Ostojić je na strani Split Pridea, kao i nekolicina ministara, premijer i predsjednik Hrvatske.

Milanović: Kome smeta, neka okrene glavu

Ministar policije i Vesna Pusić idu na Split Pride 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije