Homen: Mladić nema rak i nije liječen u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Homen: Mladić nema rak i nije liječen u Srbiji


Ministarstvo pravde Srbije negiralo je navode da je Haški optuženik Ratko Mladić liječen u bolnici u Srbiji 2009. godine. Slobodan Homen, Državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije za BIRN Justice Report kazao je da su navodi da Mladić boluje od raka i da je liječen u srbijanskoj bolnici "potpuna besmislica“.

Homen je rekao da je vidio dokumente koje je Miloš Šaljić, Mladićev advokat u Srbiji, dostavio medijima a u kojima navodno stoji da je njegov branjenik liječen od teškog oblika tumora limfnih žlijezda 2009. godine. Homen je pojasnio da su dijelovi dokumenta zacrnjeni i rekao da se time nastoji "ostvariti ružna kampanja protiv srbijanskih vlasti“.

Ratko Mladić, nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS), nakon više od 15 godina u bjekstvu uhapšen je u Srbiji 26. maja. Prebačen je u Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Haagu 31. maja, gdje će mu se suditi za genocid, zločine protiv čovječsnoti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

Šaljić, Mladićev branilac, rekao je BIRN Justice Reportu da su navodi da Mladić boluje od raka tačni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije