Holandski animator ranio ruskog tinejdžera

Radiosarajevo.ba
Holandski animator ranio ruskog tinejdžera


Dvadesetogodišnji holandski animator uhapšen je u srijedu na ostrvu Kritu, na jugu Grčke, nakon što je priznao da je ubodima noža ranio mladog ruskog dvanaestogodišnjeg turistu kako bi prikrio krađu, saznaje se iz izvora lokalne policije.

Ozbiljno ranjena u prsa i leđa, žrtva je pronađena kako krvari u srijedu rano ujutro na parkingu hotela u Heraklionu, glavnom gradu ostrva, gdje je boravio s porodicom.

Hitno prevezeno u Atinu, dijete je ostalo u bolnici, gdje čeka operaciju, "izvan opasnosti je, ali u teškom stanju", objavila je grčka novinska agencija Ana.

Ministar zdravstva Andreas Likurentzos je posjetio dječaka i izrazio žaljenje ruskim gostima, na koje njegova zemlja računa.

"Grčka je sigurna i gostoljubiva zemlja, u svakom slučaju, naš zdravstveni sistem je u stanju da se suoči s povredama dječaka", izjavio je on, a prenijela Ana. 

Prema prvim elementima istrage, dječak je učestvovao na zabavi u prostorijama hotela u kojem je Holanđanin radio kao animator, nakon čega je konstatovao da su mu ukradeni iPad i mobilni telefon.

Nakon što je shvatio da je animator počinitelj krađe, mladi Rus je otišao njemu i tražio svoje stvari. Međutim, animator ga je udario kako bi izbjegao da bude optužen. Porodica mladog turiste je signalizirala u utorak naveče njegov nestanak.

Krit je jedno od glavnih turističkih odredišta u Grčkoj, gdje se svake godine okupljaju stotine hiljada turista.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije