HNS: Kerumove izjave su uvredljive

Radiosarajevo.ba
HNS: Kerumove izjave su uvredljive

Vodstvo splitskoga HNS-a ocijenilo je danas na konferenciji za novinare uvredljivim izjave gradonačelnika Keruma po kojima on protukršćanskim i protuhrvatskim smatra one koji ne podupiru njegovu nakanu da na Marjanu izgradi najveći kip Isusa na svijetu.

 "Vrijeđanje i etiketiranje je Kerumov standardni odgovor kada nema dovoljno argumenata", izjavio je danas novinarima predsjednik splitskoga HNS-a Dragan Kovačević. Po njegovim riječima, Kerum je u politiku ušao kao poduzetnik obećavši razvoj Splita, a sad se pretvara u najvećeg ideologa desnice u Dalmaciji kako bi si na izborima priskrbio mjesto u Hrvatskome saboru.

 Kovačevićeva izjava je reakcija na Kerumovu izjavu lokalnim medijima u kojoj on proziva HNS da je protukršćanski i nehrvatski. "Hrvatskoj narodnoj stranci ne pašu hrvatska obilježja i katoličanstvo. Oni su protiv toga jer imaju drugu ideologiju", rekao je Kerum. On je to izjavio nakon nedavne izjave lokalnim medijima Dragana Kovačevića, koji nije podupro 

 Kerumove prijedloge da se na Rivi podigne spomenik prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i kip Isusa na Marjanu.

 Kovačević je tada rekao da su Riva i Marjan simboli Splita "koje se ne smije politizirati", a danas je ocijenio da su Kerumove izjave "i teška uvreda za 40 tisuća članova HNS-a od kojih se većina borila u Domovinskom ratu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije