Hillary Clinton čestitala Srbima Sretenje

Radiosarajevo.ba
Hillary Clinton čestitala Srbima Sretenje

Američki državni sekretar Hillary Clinton čestitala je građanima Srbije Dan državnosti (Sretenje) i poželjela im prosperitetnu budućnost.

"U ime predsjednika Baracka Obame i naroda SAD, s radošću šaljem najbolje želje narodu Srbije koji slavi Dan državnosti 15. februar", navela je Clintonova,javile su Nezavisne novine.

Clinton je dodala da SAD i Srbija imaju dugu istoriju prijateljskih odnosa i saradnje zasnovane na obostranom interesu i obostranom uvažavanju.

„Danas, stojimo sa Srbijom dok vi radite u pravcu integracije sa EU, i mi ćemo nastaviti da podržavamo vaš napredak sve dok taj cilj ne postane stvarnost", rekla je ona i istakla:

„Dok proslavljate vaš Dan državnosti, znajte da su vam SAD partner i prijatelj. Narodu Srbije i Srbima širom svijeta želim mirnu i prosperitetnu budućnost", zaključila je američka državna sekretarka.

Kako su objavile Nezavisne, Ambasada Srbije u Washingtonu organizovala je sinoć svečani prijem povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara, kojem je uz mnogobrojne predstavnike diplomatskog kora, javnog i društvenog života američke prestonice, prisustvovao i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije